Project KTM Moto 3

De rijder;  Miguel Correia Lourenco is dit jaar overgestapt op een KTM  Moto 3.

P1000846 (Medium)Van het GP team Sent Waninge is het materiaal overgenomen wat overbodig was, na de overgang van het team op Honda Moto 3  motoren.

We hebben ons afgelopen winter daar dan ook enige tijd mee bezig gehouden om de blokken te optimaliseren en waar nodig onderdelen vervangen.

Opgemerkt moet worden dat deze motoren zeer goed zijn ontwikkeld voor het snelle racewerk op de baan. Alles ziet er perfect uit en goed doordacht samengesteld.

De rijder heeft aan het karakter van een viertakt motor moeten wennen na de overgang vanaf de tweetakt motoren, maar inmiddels gaat het de goede kant op.

Wat wel de nodige hoofdbrekens heeft gekost is het onder de knie krijgen van het Dell.Orto besturing systeem, er zit nogal wat verschil tussen een 2012 en een 2014 blok.

Het vermogen van deze KTM komt er mooi lineair in, en op de testbank is dan ook een goede 48 PK aan het achterwiel te meten, bij een toerental van 12800 RPM.

Bij een rendement verlies van 16% in de moto, geeft het motorblok aan de krukas een 58 PK. vermogen op. Zie foto test gegevens.