He-Ja winnaar in Zweden

26-04-tomDe JSM (Junior Mästerskap) is de nationale titelstrijd in Zweden en staat open voor iedereen die in Zweden woonachtig is en is te vergelijken met onze nationale wedstrijden, met dien verstande dat rijders met een Internationale licentie ook punten krijgen. Het is eigenlijk bedoeld als een opstap naar de Inters.

De jeugdige rijders Tom Johnson en Kim Lindström beheersten de wedstrijden die dit weekend werdt gehouden in Vissefjärda (nabij Kalmar) en stuurden hun motoren twee keer naar de zege.

In de MX2 klasse was de jonge Fredrik Noren de grote favoriet, maar het was de uit Stenungssund afkomstige Tom Johnson, die op zijn Kawasaki getuned door He-Ja Motortechnics twee voltreffers plaatste, na vorig weekend in Kristianstad koppie onder te zijn gegaan in het diepe zand.

24-04-johnson

Benadrukt moet worden dat Noren in de eerste heat aan de leiding liggend uitviel in de achtste van in totaal 14 ronden. Johnson won daarna de eerste heat met tien seconden voorsprong op Calle Aspegren (vorige week nog derde in Kristianstad. In de tweede heat versloeg Johnsson echter Noren in een rechtstreeks duel en won met 13 seconden voor Noren.