Podium plek voor Joey Bak

14-06-2010-bakZondag 13 juni konden de Nationale rijders zich gaan klaarmaken voor hun NK wedstrijd in Veendam. De opkomst was jammer genoeg mager en in de klasse van Joey waren maar 16 rijders aanwezig.

Voor de tijdtraining was dit een voordeel want Veendam is geen grote baan en zo heb je alle ruimte om een snelle tijd neer te zetten. Zo ook Joey die een tweede tijd neerzette.

Klokslag één uur viel het starthek voor de eerste heat. Joey Bak had met zijn HE-JA getunede Honda uiteraard een goede start en vertrok op een 3e positie welke hij ook vast wist te houden tot bij het vallen van de finishvlag.

In de tweede heat had Bak wederom een goede start en ging als tweede van acquit. Hij zette alles op alles om de kopman te passeren maar Veendam is lastig om in te halen. Zoals vaker dan een klein foutje waardoor Joey een plaats verloor en weer derde werd.

Joey die dit jaar al vaak tegen het podium aanleunde stond er nu dus op. In de tussenstand voor het NK staat Joey Bak nu derde. De volgende wedstrijd is komende zondag 20 juni tijdens de ONK in Heerde.