He-Ja gaat Down Under

27-12-Kevin-Goddard-125cc.01 27-12-Kevin-Goddard-125ccHet mag bekend zijn dat wij af en toe in Nieuw Zeeland verblijven bij onze familie. Uiteraard is ook daar stilzitten er niet bij. Stilstand is achteruitgang is en blijft onze stelregel en zodoende hebben we al aardig wat klanten aan de andere kant van de wereld.

De handel naar Nieuw Zeeland begon met crossmateriaal, maar de laatste tijd is er een groeiende interesse in onze racekits voor de wegrace. Kevin Goddart van Race Supplies NZ (importeur van onder anderen ons aller VHM) heeft al heel wat spullen ingekocht van ons en nu hebben we ook een Honda RS125 kit meegenomen en deze op de motor van de kampioen 2009 van New Zealand Tim McArthur gebouwd.

Mc Arthur is 21 jaar jong en zit inmiddels vijf jaar in de 125cc klasse. Het afgelopen jaar deed hij mee voor de National Road race championship en won het. Gedurende de week is hij werkzaam als vlieginstructeur en gezegd mag dus worden dat de snelheid in zijn bloed zit.

Bijgaande foto’s zijn van de test/training dag die we onlangs hebben gedaan op Raupuna Park een wegrace circuit vlak bij Crhistchurch. Na een dag testen was men het over eens, dat alles goed liep en er zeer goede ronde tijden werden gemaakt o.a. zijn eigen persoonlijk record verbeterd. De eerstvolgende races om het NZ wegrace kampioenschap 125cc gaat Tim dan ook met een He-Ja kit rijden en gaat dit ook goed dan rijden ze het seizoen hier mee uit. Ook heb ik inmiddels (vlak voor we op vakantie gingen) een kit naar Australië verkocht. Binnenkort vliegen Rolf Plenter (mijn schoonzoon) en ik naar Melbourne om het geheel daar op te bouwen en af te stellen, en om de monteurs de afstelkneepjes te leren van het THOR motor management systeem.