Kalle Olsson Zweeds Kampioen 85cc

01-09-kalleBij de laatste wedstrijd tellend voor het Kampioenschap van Zweden kwam onze He-Ja rijder Kalle Olsson met slechts een punt voorsprong op Eddy Hjortmarker naar Rödeby, om na afloop tevreden als kampioen naar huis terug te reizen.

Na een blitzstart van thuisrijder Johan Remmelg, gelukte het Kalle om met nog vier ronden te gaan de kop over te nemen. Inmiddels was zijn concurrent Hjortmaker gevallen, waardoor Robin Sundell hem voorbij stak, maar hij redde nog een vierde plaats voor Pontus Jönsson.

In de tweede heat gingen Eddie Hjortmarker en Kalle Olsson beide als eerste door de eerste bocht nagezeten door Linus Nylén en vochten een fel duel uit dat eindigde toen Kalle Olsson viel. Mede omdat voor hem Pontus Jönsson in aanraking kwam met Victor Jacobsson (vechtend om de derde plaats) kon Kalle echter de derde plaats pakken, genoeg voor de titel.

De welgemeende felicitaties namens ons allen bij He-Ja Motortechnics en veel succes voor de kleine winnaar van de Honest International Youth gewenst in 2010.