Wie de jeugd heeft …

14-10-bakAfgelopen zondag werd de Brit Marcus Lee Soper Nederlands Kampioen 85cc Grote Wielen op ons materiaal. Tijdens de wedstrijden in Valkenswaard liep het zonder meer perfect voor onze He-Ja rijders, want de jonge Joey Bak pakte in de MX2 op zijn Honda een verdienstelijke tweede plaats in het dagklassement.

In de kwalificatie werd Joey al knap vierde in zijn groep en kon derhalve als 8e aan het starthek een plaatsje opzoeken. Vanuit de start pakte Joey Bak echter de kop maar verloor door kleine foutjes drie ronden voor het einde deze plaats om knap als tweede te eindigen achter de verassende winnaar Lucas Dolfing uit het Drentse Beilen die vanaf de zesde plaats kwam en vijf ronden voor het einde zijn tegenstanders knap pakte.

De tweede heat werd gewonnen door titelpretendent Stijn Blom uit Leusden. Joey startte nu als 11e maar mede omdat de wedstrijd kort duurde kon hij niet verder geraken dan de negende plaats aan de streep.

Zaterdag over een week staat de jonge rijder uit Rijssen aan de start bij de laatste wedstrijd op het circuit van Heerde.