Wie de jeugd heeft …

17-12-SOPERchamp copyAfgelopen seizoen werd de Britse rijder Marcus Lee Soper Nederlands kampioen in de 85 cc kleine wielen. Marcus werd 14 jaar geleden geboren in Engeland en is sinds 2 1/2 jaar in Brabant woonachtig. Samen met zijn vader, moeder en zus woont hij in Beek en Donk.

Soper, die het gehele seizoen constant reed is gisteren Nederlands kampioen in de 85cc met grote wielen geworden. Het was in een zinderende finale een Britse aangelegenheid mede omdat Sunny Thompson die 7 punten voorstond voor aanvang van de laatste heat de beste uitzichten had op de titel.

In de trainingen waren Luca Nijenhuis en Davy Pootjes weliswaar de snelste en in de wedstrijd lieten beiden dan ook goed van zich spreken door respectievelijk eerste en tweede te worden in de eerste heat waarin Sunny Thompson vierde werd en Marcus Lee Soper zesde. Toen was er nog niet beslist.

Luca Nijenhuis won ook de tweede heat waarin Soper op zijn Honda getuned door He-Ja Motortechnics tweede werd maar Sunny Thompson slechts zevende hetgeen hem de titel op één punt koste.

Namens Aaf en Henk hier de welgemeende felicitaties voor deze prestatie.